Studentbal

Vad är väl en bal på slottet?

En studentbal är en formell bal eller samling av studenter som ska avsluta sina studier från en gymnasieutbildning. En höjdpunkt som många studenter längtar efter.

Läs Mer

Oavsett om du har en partner att gå med eller inte får du inte missa denna händelse.

Checklista att ha koll på innan balen:

Balklänning eller kostym

Vilka skor du ska använda

Smycken och eventuell väska

Slips eller fluga

Håruppsättning och smink

Biljett till balen

Hur du ska transportera dig till balen

Eventuell balfotografering

Balkläder – tips och inspiration

Studentbal – Klänningar och skor

För tjejer är ofta en långklänning med matchande skor alternativet på balen. Du har ofta en favoritfärg och väljer sedan klänning därefter. Kanske vill du ha en långklänning utan band, med axelband eller en klänning med lång arm? På bubbleroom.se finns mängder med balklänningar för alla smaker och behov.

Studentbal – Kostym med slips eller fluga

Runt studenten och balen köper ofta killar sin första kostym. På balen är det också vanligt att du med hjälp av en slips, fluga eller näsduk matchar din dejts klänning. På Zalando.se kan du hitta mängder med balkostymer. Här finns något för alla smaker och behov.

Studentbal – frisyr

Vilken balfrisyr du ska ha är ofta ett lika stort val som vilken klänning du ska bära. Det finns många olika varianter oavsett om du har långt eller kort hår. På rapunzelofsweden.com kan du få mängder av tips på balfrisyrer. När du har hittat det du söker kan du därefter lära dig att göra det själv eller ta hjälp av en frisör som kan hjälpa dig med uppsättning.

Vad kostar balen?

Balen kan bli en dyr historia om du väljer att unna dig själv det bästa. Balen kan kosta allt från bara balbiljetten till några tusen kronor. Allt handlar om vad du väljer att lägga pengar på. Nedan kommer exempel på vad som kan kosta inför balen:

  • Ny klänning eller kostym
  • Nya skor
  • Balbiljett
  • Håruppsättning + smink
  • Om du ska hyra transport
  • Dryck ute på klubb
  • Eventuell fotograf