Bal och student

Att ta studenten är något de flesta skolungdomar sett mycket fram emot hela den långa, kyliga vintern. När sedan våren slutligen är kommen, är tillika ett långt skolår av prov, glosor och inlämningsarbeten är äntligen till ända. Istället för läxläsning, bamba och skuff och knuff i korridoren, ligger nu istället en hel härlig sommar med grillning, badtofflor och mjukglassförtäring för dörren. Och Sommarhajk i rutan, förstås.

För den som lever sparsamt, kan en komplett studentcirkus, med studentmössa, balkläder och studentflak dock bli en tämligen kostsam investering. Då gäller det att undersöka sina alternativ noga. Behöver man exempelvis hyra en fotograf, eller räcker mobilkameran? Kan mammas köttbullar vara ett alternativ till catering? Och måste man verkligen inhandla ett par nya skor, eller går det lika bra med ett par fotriktiga sneakers?

För att få en uppskattning om hur mycket det kostar med student och bal så har Svensk Handel sammanställt rapporten "Sjung om studentens lyckliga dar". Rapporten berättar att snittkostnaden är ca 16 500 kr för firande av studenten och balkvällen med allt vad detta innebär. Det är många poster och vi berättar lite kort om de vanligaste här.

Hitta din lokala checklista här!Har du koll på vilka högskolor och universitet som finns?


Läs mer på
studeravidare.se
Studeravidare.se - Allt om att studera vidare